Chokladbollskaka i ugn

Dela
För många år sedan så fick min mamma ett recept av en granne på en såå god långpannekaka.
Det smakade likt gräddade chokladbollar och var supersmarrigt! Nu är receptet borta dock, och jag skulle gärna vilja ha det igen. Så om någon sitter inne på något recept liknande detta skulle jag bli jättetacksam!
Hoppsan, kanske inte var så tydlig!
Med chokladbollar så menar jag de klassiska vars recept man kan hitta på havregrynspaketet.
Det är inte kärleksmums, den här kakan var mer "kompakt" och hade havregryn i. Jag antar att ingredienserna är relativt lika de som är i chokladbollar, typ smör, socker, kakao, havregryn, kaffe, vaniljsocker. Och mjöl förmodar jag, kanske bakpulver... Jag får kanske ta och experimentera lite men jag är inte så bra på det när det gäller bakverk!
Skrivet av petrissa den 10 aug 2012

Det verkade inte vara kakao i den, så tror inte att det var den. Men oavsett så lät den himla god iaf, så den ska jag prova! Tack för tipset!
Kan det vara negerbulletårta?
6 dl havregryn, 2 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 1 msk kakao, 200 gr smält smör.
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret, slå det över de torra ingredienserna, blanda. 2 äggvitor vispas till hårt skum. Blanda allt. Pensla ett bakplåtspapper, slå ut smeten. Grädda i 200 grader 8-10 min. Garnera med grädde, mandarin och banan
Det kanske var kladdkaka med havregryn i som din mamma bakade. De smakar nästan som gräddade chokladbollar. Jag hittade tre recept här på MK.

Kladdkaka med havregryn.

God, fin konsistens och trevligt med ”tuggiga” havregryn. Lätt att äta som munsbitar utan sked.

Skrivet av gabbebal, 7 jul 2008

 

Kladdkaka med havregryn

Oslagbar i nästan alla sammanhang, från barnkalas till fika med svärföräldrarna.Den går att frysa och passar bra med glass, frukt och bär.

Skrivet av mariaell, 4 jan 2008

 

Barnens kladdkaka

Långpannekaka som påminner om kladdkaka.

Skrivet av Bodil56, 28 oct 2008

 


Redigerat den 10 aug 2012 kl. 22:04
Nu är vi nåt på spåret tror jag allt! Solitarie, petrae och Scooby-Doo, era recept låter verkligen som att det skulle kunna vara "rätt" kaka!
Nu blir det till att baka och testa så får jag återkomma med resultatet!
Tack för ert engagemang!