Vad tycker du om inälvsmat

Dela
Förr var det väldigt vanligt med inälvsmat både på krogar och i hemmen.
Vi åt allt från blodpudding till lever - idag blir det allt ovanligare har jag en känsla av. Beror detta på att det inte finns någon fast food av denna typen och att vi lagar allt mer av prefabricerad mat eller är det så enkelt att vi tycker mindre om denna typ av mat i dessa tider när vi inte är tvugna att ta vara på allt från slakten ?
Själv lagar jag gärna mat av kalvbräss, njure, lever etc.
Det verkar bli allt mindre inälvsmat nuförtiden.
Jag tror att det kan bero lite på att inälvsorgan lagrar mycket av de miljögifter som släpps ut idag.
Därför är folk lite rädda för att äta inälsmat, som lever, hjärta, njure och sådant som förr var naturlig föda.
För min egen del så har jag aldrig varit någon sån där inälvsmatsälskare.
jag älskar blodpudding och lever!!
Jag tror att det är enklare än så. Vem minns lever som något gott från barndomen? Det var fruktansvärt. Det var något man fick för att få mycket järn i sig. Alldeles för hårt stekt, som var kotymen då. Och njure tror jag få har provat ens som små.

Själv gillar jag också kalvbräss, lever och njure även om jag kan tycka att njure är lite hardcore. Trots att jag provar att äta det mesta så märker jag att jag drar mig för hjärta, mage, testiklar etc. Men det handlar ju också om ovana och osäkerhet i hur man trakterar det hela.
Leverpastej är väl i stort sett den inälvsmat jag dristar mig till äta. All annan inälvsmat går helt enkelt bort. Har tvingat i mig lever i lite olika skepnader, men det är inte gott. Tror att det beror på att jag tänker för mycket på organets normala funktion i den levande organismen. Har insett att jag klarar mig utan dessa delikatesser...