Konstiga kombinationer du gillar!

Dela
Skrivet av Misty09 den 7 nov 2010

Skrivet av CiinaC den 7 nov 2010

En macka stekt i mycket smör, och med socker å kanel på .... mums! Det är minst lika gott - som det låter äckligt ..pröva ! ( har man sen mot förmodan lite kantareller oxå, så..)


Finns i kokböckerna under namnet " fattiga riddare" Då med ev en tunn pannkakssmet runt också men när vi var små doppade mamma brödet i uppvispat ägg bara. Stekt med mycket smör. Ev sylt till sockret och kanelen också.

Men kantareller till har jag aldrig hört talas om


Allt blir godare med kantareller...
Om ni inte smakat en ny franskbrödskiva med smör, tomater och lite socker, GÖR DET.
Jättegott.
Jag låg på sjukhuset när jag var 10 år i hjärnhinneinflammation. Då hade min mamma med sig detta till mig och än idag känner jag smaken, hur gott det var och det är lika gott nu.
Vaniljglass med "varma chips"
Började som ett skämt men är faktiskt en höjdare
Helst ska det vara nyfriterade, heta, frasiga, salta och sen som kontrast.....den kalla söta glassen
MUMS!!
Ofriterade "varma chips" hittar man på nätet

Redigerat den 30 jun 2011 kl. 22:48
Skrivet av Kakburken den 7 nov 2010

En annan sak är chokladpudding och popcorn. Råkade spilla ut popcornskålen över chokladpuddingen och sedan var den kombon född


Salta popcorn och något sött på det är ju rikigt gott. Jag hittade en amerikansk popcornkrydda med smak av Chocolate Marshmallow i en amerikansk butik och den är jättegod. En kompis till mig berättade också att det är vanligt med socker på popcorn i England. Jag har testat och det är inte gott. Det är när det söta bryter av mot det salta som det blir gott

På tal om popcorn och konstiga kombinationer så brukar jag och min syster doppa popcorn i Coca Cola. Någon av oss råkade tappa ett popcorn i cola-glaset en gång och så var den kombon född

Redigerat den 14 jul 2011 kl. 15:21
Några fler varianter av goda smörgåspålägg är
- skivad tomat med salt och kanel
- kaviar och köttbullar
- sötstark senap, ost och tomat
- smör, sesampasta (tahini) och banan (helt klart en av mina favoriter)
- stekt ägg och ketchup
- fiskpinnar och rivet äpple

Sedan äter jag även rostad blodpudding (i brödrosten) som smörgås med smör, inlagda rödbetor (och ibland lite klippt gräslök) på.
Min pojkvän hade ett tag gröna ärtor till allt! och jag menar allt! pizza, pannkaka, köttbullar, pasta, fisk, tacos, och hamburgare? Hur är det fysiskt möjligt? Nu har han dock växt upp och äter inte ärtor överhuvudtaget. ( Ska nämna att ärt-perioden var innan min tid)