Konstiga kombinationer du gillar!

Dela
Skrivet av piha den 29 maj 2012

Skrivet av Nenabirk den 29 maj 2012

Skrivet av kranglin den 29 maj 2012

Stekt limskiva med stekta korv skivor och stekt ägg senhar man på ketchup å senap.
kanske inte konsg kombi men gott kvälls tilltugg


Vad är limskiva för något?


Det har nog fallit bort ett p, så det ska nog stå limpskiva.


Haha jag gissade på limEskiva hade blivit ännu konstigare
Jag är ju av uppfattningen att majonnäs är gott till allt, men vissa undantag måste jag ändå erkänna finns... Majonnäs i tomtegröt är exempelvis ingen hit.
På banan är det dock förvånansvärt gott. Oväntat, men intressant. Örtsalt och citronpeppar på majonnäs på bananen funkar dock inte lika bra... Rekommenderas inte...

Nutella är helgrymt ihop med salami eller ost på mackan, testa vettja!
Jag vet inte om det är konstigt, men de flesta höjer på ögonbrynen när jag vill ha sirap på blodpuddingen. Stekta frasiga blodpuddingsskivor med stekt potatis, stekt fläsk eller bacon och lingon. Å så ringlar man sirap över skivorna! Stekt blodpudding med vaniljglass funkar också.

Kokta makaroner med strösocker och ev. ingefära. Gott. Smakar som pannkakor.

Nigella har ett recept på rimmad skinka som man kokar i Coca-Cola. Väldigt gott med potatisgratäng till.
Skrivet av LillaJa den 5 maj 2012

Jag hade "dagbarn" på 60-talet.
En av pojkarna ville altid ha filmjölk med en msk majonäs i....det tyckte han var jättegott.
Kan inte påstå att min smak var densamma.


Fast jag blandar iofs creme fraiche med majonnäs på min tacopaj för mildare smak och gräddfil med majonnäs i pasta- eller potatissallad så helt ute och cyklade var han kanske inte

Jag är dock imponerad över hur ett dagbarn på sextiotalet kom på detta över huvud taget, det är ju rätt längesedan och säga vad man vill om maträtter nu och då-nutidens är rätt mkt mer originella
Skrivet av Transporter den 22 feb 2011

Puffar

Läste i Vår kokbok att bruna bönor skulle serveras med bla köttbullar. Tycker att det är en konstig kombination. Jag äter det med stekt fläsk, mamma med stekt falukorv.När jag äter bruna bönor till vardags så äter jag dem med stekt fläsk men på julbordet har jag bruna bönorna tillsammans med köttbullar och prinskorv
Något jag äcklat nära och kära med i snart 15 år är min fäbless för keso till pannkaka.
Galet gott! Speciellt till amerikanska pannkakor.
Mitt guilty pleasure är smörkletiga äggnudlar med en halv burk tonfisk, halv burk majs och massa keso. Rör om och njut medan din omgivning förfäras över ditt kulinariska mästerverk.
När jag var barn fick vi panerad stekt torsk, spenat och stekt ägg. Jättegott!
När vi åt pasta och det blev lite över åt vi det som efterrätt med socker på. Blev det raggmunk över åt vi det som pålägg på grovt surdegsbröd dagen därpå. Vi åt äppelmos till raggmunk, aldrig lingonsylt.
Jag äter aldrig hamburgare "på stan". Hellre en grov fralla tillsammans med ett gott äpple.
Det är ju också så att i Österrike och Italien finns det det "söta" mjöl och pastaköket. Man lagar efterrätter med pasta som grund och pepper upp dee med söta tillbehör. Det fanns en schlager på 50 - 60 talet med Peter Alexander där han sjunger om Salzburger-nockerln, som är en himmelskt god efterrätt!


Emmchen

Redigerat den 13 jan 2013 kl. 23:05
När jag var barn fick vi panerad stekt torsk, spenat och stekt ägg. Jättegott!
När vi åt pasta och det blev lite över åt vi det som efterrätt med socker på. Blev det raggmunk över åt vi det som pålägg på grovt surdegsbröd dagen därpå. Vi åt äppelmos till raggmunk, aldrig lingonsylt.
Jag äter aldrig hamburgare "på stan". Hellre en grov fralla tillsammans med ett gott äpple.
Det är ju också så att i Österrike och Italien finns det det "söta" mjöl och pastaköket. Man lagar efterrätter med pasta som grund och pepper upp deet med söta tillbehör. Det fanns en schlager på 50 - 60 talet med Peter Alexsander där han sjunger om Salzburger-nockerln, som är en himmelskt god efterrätt!


Emmchen
Överbliven bearnessås ( pulver, kan inte göra själv, misslyckas jämt ) är vansinnigt god att doppa fralla i. Trodde det var mycket konstigt men när jag läst en del av föregående inlägg, verkar det ganska normalt. Och jag tänker inte alls erkänna att såsen inte alltid behöver vara av överbliven rest, utan nygjord bara för att doppa fralla i.