Dåliga jordgubbar

Dela
Så var då midsommarafton över för denna gången. Och som vanligt steg priset på jordgubbarna. Köpte två lådor som skulle vara dagsfärska, á 45:-/lådan. (Tidigare i veckan kostade gubbarna 20:-) Och som vanligt var de översta hyfsat fina, men längre ner i lådan var det mesta vattnigt och dåligt. Dagsfärska tror jag inte ett ögonblick på...
Nu har jag tröttnat på att bli lurad, och kommer att gå tillbaka med den låda som blev över efter att ha rensat ut de som gick att äta.

Intressant att höra hur ni andra gör? Låter ni det bero (som jag gjort tidigare) eller klagar ni?
Jag köpte jättefina för 25 :- lådan på Limhamn i tisdags och köpte sedan på torsdagen för 40:- lådan utanför ICA Maxi Västra Hamnen i Malmö.
De jag köpte på tisdagen var helst fantastiska och höll så länge att jag likaväl hade kunnat köpt fler då, men det vet man ju inte. De jag köpte på torsdagen innehöll ett par lite ofräscha men så kan det ju bli.
Jag är helt nöjd:-)
Jag köpte för 25kr litern tidigare i veckan, i kylen höll dom sig mkt bra. Dagen före midsommar kostade dom 35 kr litern utanför ICA; 38 kr litern utanför Konsum. Dom var helt OK, två olika sorter dock, de dyra var små och sötare.

Jag har aldrig gått tillbaka med jordgubbar. Har nog inte haft sån otur, inte med lokalodlat i a f.
Men nu kommer jag till en fråga... Min syster hävdar bestämt att om det är dåligt väder så blir gubbarna dåliga på en gång. Och jag har nog sett det med tror jag, hemma hos henne. Nu är jag allergisk mot gubbarna så jag har inte benkoll på sånt. Men jag har helt klart för mig att hon visade mig ett par gubbar som hon plockat samma dag o då var de fina. Bara några timmar senare när det regnade så var de dåliga...
Kan jag minnas fel o vara helt ute o cykla?
Visst är jordgubbar känsliga för hur vädret är. Verkar som vi i södra sverige haft bättre tur, jag köpte för 30:- / litern, och de var jättefina och goda
Men jag håller verkligen med Smulpajen att lämna tillbaks om de är så dåliga. Jag vägrar också betala fullt pris för gammal eller dålig mat. Maten är tillräckligt dyr som den är
Tycks vara extremt dyrt med jordgubbar i Göteborg, köpte två liter Finnerödja här i Gävle för 40:- litern .God smak och bara ett par var så mosiga att det var tveksamt att äta dem efter ett dygn.Toppnotering på pris för min del, men till midsommar kan de ju ta vilket pris som helst och gör det också.Men man vill ju också ha kvalité.
Jag fick tag i jordgubbar dagen innan midsommar för 45:-/litern. Nog gick det att äta men jag var ändå missnöjd då tillräckligt många var mosiga och smakade överjäst och...nä, jag är inte nöjd!!!
Jag skulle definitivt ha satsat på att handla tidigare i veckan då gubbarna såg både bättre ut och var billigare.

En trevlig midsommarafton var det däremot!
Kan meddela alla att det lönar sig att klaga Gick tillbaka med gubbarna och fick en ny låda där alla var fina Jag förstår hur dessa jordgubbshandlare tänker; idag (igår alltså) kan vi sälja vad som helst till viket pris som helst. Men det gick alltså inte med mig denna gången.
Jag har tröttnat på att bli lurad, oavsett vad eller var jag handlar. Får jag en dålig vara går jag tillbaka med den. Hur ska vi konsumenter annars få vad vi betalar för??
Så alla matvänner! Klaga om du får dåliga varor
Skrivet av Lindanemon den 21 jun 2008

Jag fick ett sms igår. Det stod så här:

Polacker onanerar 7-10 gånger om dagen. Tänk på det nästa gång du äter jordgubbar. Glad midsommar!

Jag hoppade över jordgubbarna denna gången, åker ut på självplock när det är dags!


Tänk att folk lägger sms-pengar på att skicka runt sån skit...
Skrivet av Smulpajen den 21 jun 2008

Skrivet av Lindanemon den 21 jun 2008

Jag fick ett sms igår. Det stod så här:

Polacker onanerar 7-10 gånger om dagen. Tänk på det nästa gång du äter jordgubbar. Glad midsommar!

Jag hoppade över jordgubbarna denna gången, åker ut på självplock när det är dags!


Tänk att folk lägger sms-pengar på att skicka runt sån skit...


Skit var rätta ordet... Vad fånigt. Jag skulle bli mest ilsken om jag fick ett sånt.