Välkomstdrink + enkel och god efterrätt

Dela
Jag säger ungefär som mama97mia. Färsk fruktsallad. Går hyfsat fort att skära ner och gott är det. Till det halvtinad glass--

Drink. Jag själv funderade på den här

GI Daiquiri

GI-drink till nyår.... En klassisk Daiquiri innehåller råsocker alternativt sockerlag. Här används istället honung. Till skillnad från mörk rom blir den här drinken ljusa på grund av citrusfrukt...

Skrivet av guardianlinda, 27 dec 2008

 


Men har inte riktigt bestämt mig.
Har inte en aning om honungen är genomträngande. Men man kan ju ta råsocker istället då som det står. Jag har ju inte prövat denna drink. Såg den när den skrevs in häromdagen och tyckte den verkade god..
Inte vet jag om stek låter tråkigt för att det är nyår. Oftast är det ju sånt folk inte hinner göra själva så det kan visst vara uppskattat..
Till fruktsalladen brukar jag använda "vanlig" frukt plus att jag har lite kiwi och kanske nån annan exotiskt frukt.
Hej Bappi
Håller med mamamia, en bål är väl ett bra alternativ, förslag till bål.

Päronbål

Som välkomstdrink.

Skrivet av lennali, 27 jul 2008

 


Pannacotta är enkel att göra och dessutom kan den göras dagen innan, förslag på en mycket smaskig och god pannacotta får du här.

Pannacotta med Center

Otroligt många olika recept av pannacotta finns det, denna med Cloetta Center, värd att pröva. Så gott så. Blir 6 små portioner.

Skrivet av lennali, 14 sep 2008

 


Annars en enkel fruktsallad, kan också förberedas.

Fruktsallad i kryddig lag

Fräsch och spännande smak.

Skrivet av lennali, 22 jan 2008

 
något trevligt till fördrinken är också att göra tunnbrödrullar med rökt renstek. Tag tunnbröd och "smöra" med cantadou pepparrot, strö på finhackad renstek (eller annat rökt kött eller fisk eller bara grönsaker) lite finhackad rödlök, frysta lingon och strimlad gräslök, rulla ihop till en rulle, kyl ned en stund och skär sedan till lagom stora smakbitar. Enkelt,trevligt och himla gott! Avancerad variant: gör egen färskost av gräddfil och tillsätt nymald pepparrot!

Johankock