SKYDDA DINA KONTON!

Dela
MK har ju som bekant hackats och mailadresser, användarnamn och lösenord har stulits.

Det här bör du göra nu, utan vidare dröjsmål:

1. Byt lösenord.
2. Använder du samma lösenord på andra sajter? Byt lösen där också!!! Använd aldrig samma lösen på två sajter. Har du problem att komma ihåg alla lösen så finns det program som håller reda på dem åt dig och lagrar dem krypterat så att ingen annan än du kan komma åt dem. Googla t.ex. på ett program som heter LastPass - det använder jag och tycker att det funkar alldeles utmärkt för mig. Programmet är gratis för privatpersoner.
3. Glöm bort ditt gamla lösen och använd det inte mer - någonsin.
4. Märker du att du börjar få en massa spam i din mejl - byt mailadress. Tyvärr finns det inget annat att göra i det fallet.

Det finns mer man kan behöva göra, men detta är det viktigaste just nu.
OBSERVERA att detta bara är akuta åtgärder och att det kanske inte räcker till i slutändan.

Lämna ALDRIG ut känsliga uppgifter om dig själv, som t.ex. bostadsadress, telefonnummer, kontokortsnummer, personnummer mm. De som behöver veta detta vet det redan - t.ex. myndigheter och banker. Andra sajter har inget legitimt behov av att veta detta.

Redigerat den 5 apr 2012 kl. 22:51
Skrivet av anluk den 6 apr 2012

Tack för info. Boz. Tur att du tar tag i det när ledningen tydligen inte gör det!


Nån måste ju göra det.

Fattar inte att man inte har informerat. Det bör man ju göra omedelbart för att begränsa eventuella skador. Om inte annat bör man gå ut och uppmana folk att byta lösen, det är det minsta man kan begära.

En skada man tillfogar sig själv när man underlåter att informera är att man bidrar till spekulationer och spekulationer leder till ryktesspridning. Ryktesspridning kan i sin tur orsaka medlemsflykt och på sikt sänka hela sajten.

Redigerat den 6 apr 2012 kl. 12:33
Skrivet av sikaal den 6 apr 2012

Jag har också ändrat lösenord, hoppas att jag kommer ihåg det!!


Det finns flera bra program som kommer ihåg alla dina lösenord och som t.o.m. kan logga in automatiskt åt dig. Lösenorden lagras krypterat så att det bara är du som kan komma åt dem. Det enda lösenord du behöver komma ihåg är lösenordet till programmet.

Jag använder ett program som heter LastPass och som jag är jättenöjd med. Det är gratis för privatpersoner.

Googla på "LastPass" så hittar du flera sajter där du kan ladda ner det.