Landet Brunsås

Dela
Skrivet av mama97mia den 20 jan 2010

åh nej är detta ännu ett program som ska skåda matbluffen?
ge mig program där man lär oss hur man lagar mat ordentligt istället. Vet inte omjag har lust att titta på det där nu.


Håller med du!

Det är så typiskt. Har en kanal kommit på ett bra koncept så kopierar alla andra kanaler programmet direkt och så går det inflation i den sortens program. Till slut gitter folk inte se dem längre. De biter bara sig själva i svansen.
Skrivet av Gnurf den 20 jan 2010

Oxsvanssoppa är inte så tossigt Bozze...

Skrivet av boz1965 den 20 jan 2010
De biter bara sig själva i svansen.


Du menar "studarompesö"?

Studarompesö (Skånsk oxsvanssoppa)

Jättegott! Liten skånsk ordlista: Stud/stut = oxe Rompa = svans Sö = soppa

Skrivet av boz1965, 20 jan 2010

 


Redigerat den 20 jan 2010 kl. 21:37
Skrivet av mama97mia den 20 jan 2010

åh nej är detta ännu ett program som ska skåda matbluffen?
ge mig program där man lär oss hur man lagar mat ordentligt istället. Vet inte omjag har lust att titta på det där nu.Ja men de har ju varit/är massor av program där man först lärt alla att laga "riktig" mat. Men det spårar ju ur och sen blir det som Mat-Tinas trams från i höstas som var så uselt att det inte gick att titta på. Det blir fler och fler matlagningsprogram och färre som lagar mat. Man väljer att ta en portion med tillsatser (fryst pizza)och titta på hur andra lagar. Man kanske skulle sluta med matlagningsprogram, då kan man ju ha tid att laga mat...Det är ju så bra med en avstängninsknapp!! (Till datorn med.)
Skrivet av FruAst den 20 jan 2010

Skrivet av mama97mia den 20 jan 2010

åh nej är detta ännu ett program som ska skåda matbluffen?
ge mig program där man lär oss hur man lagar mat ordentligt istället. Vet inte omjag har lust att titta på det där nu.Ja men de har ju varit/är massor av program där man först lärt alla att laga "riktig" mat.


Fast jag gillade ju Jamie Olivers program om den engelska skolmaten. Däremot gillade jag INTE den svenska kopian med Melker och Bertan - klarar inte att se hans lilla gristryne. Jag får krupp bara jag ser honom. Jag såg och hörde honom föreläsa på en småföretagar-/entreprenörskonferens i Helsingborg för några år sedan. Drygare människa får man leta efter - länge...
Det är inte så mycket nytt i detta program...men jag kollar det ändå. Känns underhållande, men det är väl pga att man är 60-talist kanske. Uppvuxen med Schyffert & Co men lite påmind blir man såklart om varför man en gång, för 25 år sedan, totalt började sträva bort från allt vad Fiskgratäng med Räksås a la matindustrin hette (1% räkor)...
Ja ja, jag såg första avsnittet i Play, o tyckte bara att Haag var för eländigt jobbig när han skulle prata swenglish o försöka vara rolig mot den mexikanska ambassadören.
Prioriterar inte det här programmet, som jag skrivit förut så tycker jag det finns andra program som dissat färdigmaten förut - what´s new?
Läs hemlige kocken eller vad det heter.

Och för bövelen - lär folk laga mat från grunden istället. RIA WÄGNER - var är din efterföljare?

Min flicka har haft hemkunskap i klass fem, o sen har dom det i 8:an också, inte mer,
vad ger ni mig för det?

Undra på att folk hemfaller åt att köpa färdigmat?

Jag vill se ett program som kombinerar Lyxfällan, Du är vad du äter, och Jamie Olivers ngt.
Lägg till en gnutta PLUS med Sverker, och ett kryddmått av Isabella Löfwin? Ha veckans EKO, veckans billiga, veckans lyx.
Jag håller med till 100%. Med risk för att få smisk på fingrarna måste jag säga att det inte är konstigt att vissa har dåligt med pengar mm. Har sett vad man handlar när man handlar på socialrekvisition. Dom flesta jag träffar på i mitt jobb handlar bara dyr färdigmat. Det är som ett ekorrhjul. Man har aldrig fått lära sig laga mat, man köper färdigt, man får sämre ställt pga att färdigt är dyrare osv. Sätt in mer resurser i tid. Lär våra ungdomar att klara sig själva, laga sin egna mat. Jag tror samhället skulle ha igen det i långa loppet. Nu vet jag att jag generaliserar och drar många över samma kam. Naturligtvis finns undantag. Men jag tycker fler och fler inte vet vad och hur man använder vissa livsmedel. Kunskapen håller på att försvinna. Vet inte om skola, hemmet eller Tv ska stå för utbildningen kanske en kombination.

Som sagt håller med dig. Lär folk laga mat från grunden först och ta resten sen. Vi här på mk kan dessa bitar det är väl därför vi är med här men många andra där ute behöver en lång grundkurs tro mig jag har sett det