Quantcast

Kockutbildning Örebro

Dela
Ett svar på en liten gammal fråga. Men för er andra som har samma funderingar.

Själv har jag gått en kockutbildning hos Lernia, men då hette det AMS-utbildning.

Gick skiten bara för att få papper på att jag var utbildad kock. Jobbade redan som kock men eftersom allt fler efterfrågade utbildning, då det var dags för löneförhandling så tänkte jag att dt var dags att få mina kunskaper på papper.

För att få gå den utbildning jag sökte så var man tvungen att visa upp papper på at man hade minst 1 år erfarenhet av att jobba i ett riktigt kök.


Utbildningen var på 8 månader och innehöll allt från, bagare, diskare, konditor, storkök, alá carte, ekonomi, näringslära, praktik på restauranger, specialkost, köksfranska, restauranghistoria, kallkök, varmkök, mm.

Trodde först att det hela var att sitta av tiden för att få papper på att jag var en ”riktig kock”, men vi hade lärare som hade jobbat på operakällaren, stallmästargården, riche, mm.

Oj vad fel jag hade!

Med dessa personer fick jag en helt annan insyn/åsikt om det hela, speciellt när man har fått träffa någon som var med om att återöppna operakällaren på 60-talet, eller vår lärare inom bageri, konditori jobbade på riche under dess storhetstid med Tore Wretman..

Så nu vet jag vad Äkta skagenröra, Rhode Islandsås, är och hur det ska göras.

Numer så är dom flesta av lärarna pensionerade och långt senare insåg jag privilegiet att få ta del av deras kunskap.


Det blev inte som jag tänkte mig, utan jag blev överraskad.

Så mitt tips till dig och andra i samma tankar, är: Vad vill du ha ut av detta samt vad kan dom leverera?

Redigerat den 11 jun 2009 kl. 19:19