Kända utländska visor/folksånger

Dela
Hej

jag håller på med ett litet musikprojekt och skulle bli jätteglad om nån kunde hjälpa mig att komma på några exempel på det rubriken säger.

Några låtar jag själv kommer på är Rysslands "Kalinka", Finlands "Säkkijärven Polkka", La Vie en Rose kunde kanske va ett ex på en fransk sång. "Streets of London" eller "Maybe it's because I'm a Londoner" från England. Men det finns säkert fler och bättre exempel, och från fler länder.
Teddybjörnen Fredriksson och Styrman Karlsson - finns det bättre exempel på svenska klassiker?
Åh vilka bra tips!! Zorba och ā sprengisandi kommer jag använda. Kanske även era andra exempel. Hade ingen aning om vad ā sprengisandi hette föresten, eller att den var från Island. Sen kom jag på den tyska sången Tannenbaum. Och från relaterade videos på youtube från era exempel hittade jag El Condor Pasa, som är från Peru, helt perfekt.
The sound of silence från USA funkar bra.
Fyll gärna på med fler sånger, även om ni är osäkra på hur kända sångerna är, eller vilket land de kommer ifrån.
Jag startade samma tråd som denna i två musikforum, ett svenskt och ett gitarrforum i USA, men svaren här slår faktist de andra med hästlängder i att ni träffar mer exakt vad jag är ute efter.
Av en särskild anledning önskade jag mig en låt från just Österrike också men kom inte på nåt annat än olika Wienervalser, så Edelweiss blev jag lite extra glad för. Men även så gott som alla andra tips är användbara och precis vad jag letade efter. Kom nu själv på O Sole Mio från Italien också.

Mammamia, det är inte så säkert att det dyker upp nåt bra exempel på nån mer klassisk "folkvisa" från tex Australien, och då kommer jag använda Down Under.

Skulle helst vilja ha låtar från minst 20 länder, vilket kan bli svårt.
Fortsätt jättegärna att fylla på, särskilt om det finns låtar från länder som inte nämnts.
Danmark, Turkiet, Rumänien, Holland, Polen?