Handen på hjärtat...

Dela
Ju förr barnen får upp ögonen för hur ekonomi fungerar, desto bättre. Våra barn har sedan de varit små, känt till hur vi ligger till ekonomiskt. Vi är inte fattiga, men vi är heller inte så rika att vi kan ge våra barn det som de allra helst vill ha. De får i så fall spara. De önskar sig som alla andra barn datorer, tv-spel och mobiler.
Så, om de känner till vad ekonomi är från låg ålder, så behövs inget förklarande!

Handen ppå hjärtat:
Din mamma bjuder in dig på jul och säger att hon är trött på de traditionella julborden. Det blir vegetariskt med kålrotsgratänger och grönkålsssallad. Du som sett fram emot revben, skinka och köttbullar! Vad gör du?
säger som det är.. att jag vill ha kött med på julbordet..
att om hon vill ha utan kött nästa år så kan jag erbjuda mig o fixa det istället..

Handen på hjärtat :

En vän har bantat några kilon o tycker att den har blivit smal.. o har köpt en åtsittane tröja som visar alla valkar osv.. ser alltså inte snyggt ut..
men hur gör du??
vågar du säga till vännen att det inte är snyggt o kanske såra .. vännen nu som tycker att det är så snyggt...
eller är du tyst??? o håller med att det är snyggt.. ..
Knivigt... Men jag skulle nog säga som det är, fast linda in det lite grand. Vänskap förutsätter ärlighet, tycker jag.

Handen på hjärtat:

Du är insatschef på räddningstjänsten. Du befinner dig på plats vid ett hyreshus i lågor. Ni har lyckats tömma alla lägenheter utom två. I en brinnande lägenhet finns ett litet spädbarn kvar och i en annan fem vuxna personer, alla kända fyllon och bråkmakare. Du inser att ni förmodligen bara kommer att kunna rädda personerna i en av lägenheterna.

Vilken lägenhet prioriterar du och vilken får ni ta om det hinns med innan den är övertänd?
Skrivet av gladavmat den 16 nov 2009

Efterrätt..inte så ofta satsar mer på för o varmrätt o sen är man ju så himla mätt

Hur ofta går ni ut på matklubbssidan under arb.tid?


Ops Varje dag.... Fast jag arbetar i kök och har matklubben som ett arbetsredskap.

Tvättar du händerna efter varje toabesök?
Skrivet av sessa79 den 16 dec 2009

skulle prioritera spädbarnet...

om ni varit o handlat med scanner tex på maxi o när ni kommit hemo tittar på kvittot inser ni att ni glömt o scannat in en vara som är värd 150 kr..o alltså ej betalat för varan.

Handen på hjärtat : vad gör ni då??
Tackar gudarna att jag inte råkade på avstämning o lägger in grejen i kylen/frysen/skafferiet.

Handen på hjärtat:
Du hittar en hundralapp på marken på gatan utanför ditt hus. Vad gör du?
Hoppas att den har koppel, för jag skulle såklart fånga in den, om jag inte redan visste vem som ägde den skulle jag ta reda på det (halsband, tatuerat nummer, chip) och sedan ringa ägaren. Om man ej kunde hitta ägare skulle jag anmäla till polisen, sätta ut lappar och annonser. Om det var en "snäll hund" skulle jag själv ta hand om den tills ägarförhållandena var utredda.

Hur ofta rengör du avloppet vid dushen/badkaret?
oj.. blir nog bara 1 gång per år tyvärr.. om det inte skulle bli stopp o man måste

Handen på hjärtat..

en tjej kommer ut från en offentlig toalett tex på stan eller i ett stort köpcentra.o hon har en bit toapapper under foten som hänger efter skon när hon går..

vad gör du???
jimboz- vad taskig du är

Självklart kommer jag till unsättning...

Handen på hjärtat:

Du står i en bar o dricker o pratar med vänner..
Du märker till ditt förtret att du råkat dricka upp en okänd persons öl som stod bredvid dig..
vad gör du??
smiter du iväg med din öl innan personen märker nått eller säger du till??
Öppnar dörren o säger välkommen nej skämt o sidå, jag skulle nog bli så paff att jag svimma att jag äntligen fick se en naken man Vad gör du om du ser någon stjäl något från affären?
Det beror på vilket MC gäng. Är det bakgårdens moppegäng är det ingen fara men Bandidos eller HA...Tja man kan ju alltid byta identitet senare..

Ingen enkel fråga...

En middleway är väl att jag talar om för killen som fick stryk istället vem det var, då kan han bestämma själv vad som skall göras.Du har fått spö av din sambo, riktigt ordentligt. Anmäler du honom,henne eller väntar du tills nästa gång ?
jag anmäler direkt.. annars lär det ju hända igen.. då vet ju sambon att det går o misshandla utan åtgärd..
bättre o visa direkt vad man tiilåter...

kanalerna slutar funka hemma.. .du blir arg o anklagar sambon för o gjort nått så det inte funkar.. sen visar det sig att du glömt o betala räkningen dörför det stängt av..

Handen på hjärtat :
skulle du erkänna ditt misstag eller är du för stolt o säger inget utan betalar o väntar till de sätter igång det igen??
Hehe... Skulle jag erkänna? Vet ärligt talat inte. Det beror nog lite på omständigheterna. Hade det varit rent slarv av mig så hade jag nog försökt att mörka det hela. Hade det uppkommit på grund av att jag helt enkelt inte hade råd hade jag erkänt på direkten. Inget att skämmas över idag att man har dåligt med pengar. Slarv däremot... Njaeee... Vid närmare eftertanke hade jag nog erkänt det också för att inte sätta käppar i hjulet för vår relation.

Handen på hjärtat:
Du har problem med alkoholen och träffar en ny partner som du är "dödligt kär i". Berättar du om dina problem för honom/henne innan ni involverar er i varann på allvar?

Redigerat den 16 dec 2009 kl. 19:20