Handen på hjärtat...

Dela
Skrivet av boz1965 den 5 dec 2009

Nej, jag värderar mina vänner för högt för det, hellre erkänner jag.

Handen på hjärtat (en samvetsfråga):

Scenario:

Du äger en liten spelbutik och en kund kommer in för att kolla sin lottorad (vi förutsätter att kunden varken har internet eller tv), du kör kvittot i din lilla maskin och ser att h*n har vunnit en hel drös miljoner.

Vad gör du?

1. Gratulerar kunden så hjärtligt till vinsten.
2. Funderar på att säga att det var en nitlott och låtsas kasta spelkvittot för att sedan lösa in det själv, men ångrar dig och gör enligt punkt 1.
3. Du gör slag i saken, eftersom du vet att det är helt riskfritt för dig och behåller spelkvittot för att lösa in det själv enligt punkt 2.


Ditt scenario har tydligen redan inträffat!
www.aftonbladet.se/nyheter/article6244286.ab
Jag säger vad jag tycker.

Handen på hjärtat...
Du hittar en påse pengar i ett stuprör och förstår ju genast att det inte är några ärligt förtjänta pengar som ligger där. (Detta har faktiskt hänt gott folk. Det var över 100 000 i påsen de hittade.)
Skulle du lämna in det till polisen?

Han som hittade pengarna ringde polisen på en gång, ska jag väl tillägga.
Och personligen så skulle jag aldrig i helvete våga ta dem... Med så mkt pengar i ett stuprör så är det säkert någon som håller benkoll på dem. Och det är inga personer jag skulle vilja bråka med.
Handen i stupröret skulle man kunna säga

Jag tar pengarna och ligger på dom en tid och ser vad som händer. Är det så att någon stackare hörs av på något sätt via tidningar eller vad det nu kan vara, då ger jag tillbaka dom.
Annars inte.Handen på hjärtat !

Du sitter på bussen utanför Ikea. det kommer en kvinna med en tvillingbarnvagn fullt med prylar så däcken står ut åt alla håll.
Hjälper du henne på bussen då ?
Jag är den typen som har svårt att "hålla käften" om jag tycker att nåt är fel, så jag säger i regel vad jag tycker och tänker - på gott och ont. Oftare än man skulle kunna tro upplevs det som positivt eftersom en hel del chefer inte är intresserade av att ha en massa ja-sägare kring sig. Men det har ju såklart blivit en del "clashar" också...

Handen på hjärtat:

Skulle du kunna arbeta för ett politiskt parti du aldrig i livet skulle kunna tänka dig att rösta på bara för att ha ett jobb och en inkomst?
Nu har jag visserligen inte några barn (vad jag vet själv ) men jag skulle inte kunna slå mina barn. Kan inte tänka mig någon situation där det skulle kunna vara "försvarbart".

Du har ett val: Antingen låta din familj gå hungrig eller begå en kriminell handling, där du riskerar fängelse, för att få pengar till mat åt familjen. Vad gör du?
Ja om det är döden genom svält eller kriminell handling verkar det vara att bli lite kriminell.

Handen på hjärtat:
Skulle du låtsas vara präktigare än du är för att slippa kommentarer från svärmor? Typ: "Det var ett tag sen jag tvättade fönstrena också. Det var väl förra veckan." - Ja fast jag har ju bonat alla golven och bytt däck på bilarna samt jobbat över 20 timmar denna veckan...

Fattar nii - lite seg just nu...
Ja - när jag var 12 år fick jag ett par turkosa moonboots av min pappa - de var jättefula och inte alls som mina kompisar hade. Efteråt fick jag jättedåligt samvete för att jag var så taskig - ja, egentligen nu 26 år senare har jag fortfarande dåligt samvete !

Om du stog i en kö och den framför dig tappade en hundring, skulle du då:
1. Ta upp den och stoppa den i egen ficka
2. Ta upp den, knacka på den som tappat den och ge tillbaks den