Garner 2012

Dela
Hej alla!
Jag har en ödmjuk förfrågan.
För fyra år sedan så skrev jag en fråga och undrade om det fanns någon som hade restgarner, eller kanske något omaka nystan som jag skulle kunna få köpa?
Jag ska förklara.
Jag håller på och stickar sjalar och handledsvärmare och filtar till tanterna och farbröderna på ålderdomshemmen här runt omkring.
Jag tycker så synd om de som sitter ensamma på hemmen utan någon som hälsar på, det är fler än man tror. Så jag går runt och delar ut små "gåvor", vad passar då bättre än något värmande på ålderns höst?
Så min fråga är, finns det någon som sitter på en massa restgarner som ni inte kommer använda? Och skulle ni kunna tänka er att kanske skänka dem, eller sälja för en billig penning till mig?
För det är så dyrt att köpa garner i garnbutiker vilket jag också gör i den mån jag kan och har råd.
Senast jag frågade så fick jag ett oerhört gensvar och det resulterade i garn så att hela 123 gamla pensionärer fick något stort eller litet som värmer.
En kvinna som fick en filt, älskade den filten så mycket att hon faktiskt begravdes med den i kistan.

Finns det någon som sitter på en guldgruva av omaka eller restgarner?
Jag kan betala en liten symbolisk summa eller frakt, men jag är sjukskriven själv just nu, så jag har inte jättemycket pengar över.

Mvh
Jonna

Redigerat den 10 aug 2012 kl. 07:37
Åh, tack så jättemycket!
Jag är verkligen oerhört tacksam för vänliga ord och för att du, TTJ, ser efter om du har något garn.
Verkligen jättesnällt.
Som sagt var, behovet är stort. Det finns många som aldrig får något besök alls, tyvärr många fler än man tror. Och det leende man får när man ger dem ett paket, det är värt vad som helst.
Ska höra med morsan. Hon har inte stickat på ett bra tag tror jag, men man vet ju aldrig.
Det värmer verkligen att läsa om det du gör. Lycka till.

edit: Är det ett särskilt garn som används till stickning?
Alltså, finns det garn som inte kan användas till just stickning, och skulle du ändå ha användning för det i ditt syfte?

Redigerat den 11 aug 2012 kl. 11:52
Hej Kochang!
Åh, vad gulligt av dig! Och tack så jättemycket för dina lyckönskningar! Det värmer!

Nej, det är inget särskilt garn som används, det går att göra något av allt garn. Jag kan använda allt! Jag har till och med köpt stretchiga tyger på rea och klippt dem i tunna, tunna remsor och stickat med de remsorna som "garn". Allt fungerar.

Tack igen!

/Jonna
Åh, vad snällt Karin! Jag skickar min adress till dig!
Otroligt snällt.

Åh tack Linda! Jag tar mer än gärna emot allt jag kan få, litet eller stort, tjocka garner och tunna. Allt går åt.
Jodå, visst håller jag på alltid. Det är femte året jag håller på nu. Och nu har jag kommit på idén att jag kan virka tjocka stadiga mattor av gamla jeans som jag tvättar noga och klipper i tunna remsor! Så jag brukar göra runda badrumsmattor också. Hur kul som helst!
Vet du, min gamla mobil pajade, så alla nummer försvann och jag fick lov att köpa ny mobil. Jag skrev ut det på facebook och bad alla skicka alla sina nummer till mig. Om du kollar på infon på min facebook så står numret där, det vill jag helst inte skriva ut här. Så snälla, skicka numret till mig så ringer jag upp dig.
KRAM!