husvagns mat

Dela
Hejsan.. har blivit med husvagn dvs skaffat en ,och nu börjar planering av semestern ... nu till.. maten !! den har ett pytte litet frysfack och ingen ugn .....Har har ni några roliga recept ni kan tipsa mig om från förrätter till efterrätter .. Hoppas på hjälp.
Hej!
Här kommer två förslag som jag ofta använder i husvagnen.

Spenat och bacon i ostsås till pasta

Ett mycket enkelt recept när man har ont om tid. Jättebra i husvagn eller vid camping.

Skrivet av sikaal, 31 mar 2010

 

och

Isterbandspanna

En allt i ett rätt - snabb och god. Ett sätt att ta tillvara kokt potatis

Skrivet av sikaal, 3 jul 2009

 


Tänk på att ha en del basvaror i vagnen, mjöl, socker, salt, kryddor, ströbröd osv. Jag häller över i små burkar som räcker de dagar (veckor) vi beräknar vara ute.
I husvagnen använder jag ofta "rispåsar", det finns ju färdiga som man kokar i vatten och bara lyfter upp, dyrt, men bra i vagnen.
Lycka till!!
Lena

Redigerat den 25 apr 2010 kl. 12:56
Med brist på ugn i husvagn så skaffade vi oss faktiskt en burkugn!! Använder den faktiskt mycket under våra semestrar! Vi har bakat sockerkaka, paj och bröd i den! Helt fantastisk!
Med burkugnen fick vi med lite recept. Färsrätter, paj, bröd, gratänger mm... Men det finns en receptbok att köpa till den.
Burkugnen fungerar så att man ställer den över gaslågan i husvagnen! Kan inte bli bättre!
Skrivet av mooseella den 26 apr 2010

Skrivet av jimboz den 25 apr 2010

Jag kan inte tipsa om någon speciell maträtt men något som definitivt förenklar husvagnslivet.
www.youtube.com/watch?v=mT6xCzMAKXc&playnext_from=TL&videos=
cvc3Q241_xQ


Haha, den mest onödiga pryl jag sett, men kul var den..


Inte för att jag begriper hur det skulle förenkla husvagnslivet, men vilken slö "kniv", det går mycket fortare med en vanlig skarp filékniv. Klämman kan jag i alla fall förstå då det blir väldigt kallt för vä. handen att hålla i fisken, om man skall filéa mycket!
Tillbaka till maten!
Det finns en sorts fläsk/köttkorv i plastskinn (Scan tror jag), den är färdig skall bara kok/värmas i kastrull, jag brukar koka morötter eller andra grönsaker bredvid, den räcker till två.
Jag har ofta frysta grytor med, de tinar lagom till dag två eller tre. Bara reda av sedan. Kom ihåg att använda så små burkar det går, allt för platsen, förstås.
Om ni gillar sill, är ju det busenkelt, men det har du säkert tänkt på.
Oj, så sugen jag blev nu, vi har bara sovit två nätter i vagnen i år!
Vi ses på vägarna!
Lena
Idag har jag städat och gjort i ordning vagnen för säsongen. Det är bara in med kläder och mat, så är den klar för avresa.
Tips på mat jag brukar göra i ordning hemma och frysa för att använda de första dagarna är:
Köttbullar jag värmer upp. Till serverar jag stuvade makaroner.

Köttbullar ā la svärmor

Ännu ett bra recept från kära svärmor. "Hemligheten" till dessa suveränt goda köttbullar är ingrediensen råriven potatis. Låter kanske konstigt, men de blir enormt goda - Jag lovar, så prova!

Skrivet av LEDIVO, 2 dec 2008

 

Köttfärssås el chili con carne värms upp. Till serverar jag ris resp spagetti.

Köttfärssås med spagetti på mitt vis

Det finns nog lika många varianter som hus-kockar. Här kommer mitt sätt.

Skrivet av LEDIVO, 10 feb 2009

 

Chili con carne på mitt vis

Jag har aldrig gått efter något recept när jag gjort Chili con carne, så igår efter tillagning skrev jag ner min variant på rätten för att läggas in på matklubben. Detta tycker jag är god, billig o...

Skrivet av LEDIVO, 20 feb 2009

 

och någon gryta t e x

Nötköttsgryta Worcestershire

Tar lite tid p g a efterstekning, men det är det värt. Jag hade köpt hem grytbitar och komponerade av dem och det jag hade hemma en ny gryta, som familjen tyckte blev kanongod. Den kommer att åt...

Skrivet av LEDIVO, 14 nov 2009

 

Jag brukar också ha med mig brödbullar till de två första frukostarna.
Förra året hade jag till dagen vi kom fram piroger och det kommer jag göra även i år. De värmer jag i ugn och det kan även jag rekommendera att du skaffar för det underlättar mycket i matlagningen.
T ex när du grillar kan du göra klyftpotatis i ugnen. Grilla är förresten det sättet vi lagar flest middagar på under husvagnssemestern.

Tag-med-piroger

I vår familj ett klassiskt recept. Perfekta att ha med på utflykt, då de kan ätas kalla. När den första färska vitkålen kommer från Ungern, passa på att göra dessa då. Brukar tyckas om av både ...

Skrivet av lenajeanette, 22 apr 2008

 

Hoppas du får en härlig sommar!
//KAROLO
Håller med de som puffar för en mikrovågsugn, den är "livsnödvändig" i en husvagn/-bil. Det är ju inte alltid väder att plocka fram webern ju. Och att grilla inne i förtältet är inte att rekommendera med tanke på brandfaran och risken för kolmonoxidförgiftning. Körde som knalle i några år i ungdomen så jag har bokstavligt talat bott i husvagn hela somrarna. Och mikron har räddat mången regnig dag för mig.
Skrivet av robzon den 1 maj 2010

vad roligt med alla tips det är bara att
knappa in ännu mer recept .. har ni några tips på
några efterrätter ska nämligen på husvagns träff med bekanta och då tyckte dom att
jag skulle stå den ... mitt i husvagns resan.. några förslag


Enklaste desserten jag vet är Fruksallad med vaniljvisp..
Räkna med 1 frukt/ person, skrapa ur en passionsfrukt över allt, strö över en Ŋ-1 paket med hallon. Frysta hallon tinar fort.
Jag brukar exempelvis dessa frukter. 1 Apelsin, skär bort alla hinnor och dela i bitar. (eller en blodgrape) 1 banan, 1 päron, 1 persika/aprikos ( konserv om det inte finns färska) 4 ringar ananas i bitar, saft från en pressad lime, riv av lite av skalet innan du pressar den. Vackert att strö över alltihopa. Någon dl hallon. Ibland passionsfrukt också.. Serveras med vaniljvisp elelr som den är... gott och läskande
Vi har kört med en enklare variant av Pavlova till efterrätt ibland. Färdigköpta marängbottnar. Frysta bär eller fruktkonserver och vispad grädde ( jag brukar släpa med mig elvispen faktiskt ) eller fromage / vaniljvisp. Bred grädde/fromage/vaniljvisp på en marängbotten. Toppa med massor av frukt eller bär. Ev hackad blockchoklad på toppen om man vill.
micro eller burkugn blir nog det senaste ..med tanke på vart vi ska fara
och att el inte finns på en del ställen så blir det nog en burkugn.... tack för tipset
kollade youtub klippet .... vad ska man säga lite roar roar små fileare
han va lat.... en vass kniv hadde funkat likanbra mat bara på med tips fick höra av en vänn
att denna tråd var en bra tråd ...efter som dom skulle ut med husvagnen ...jag är tacksam för
alla recept , förslag och råd jag får ni är kanoooon som barna säger