Quantcast

Grillat vildsvin

Dela
Jag har fått önskemål om grillat vildsvin. Nu är det så att jag har en vildsvinstek och revben i frysen. Jag tänkte att använda dessa. Hur ska jag göra? Vildsvinsköttet är ju ganska magert och blir enligt min erfarenhet både hårt och torrt. Jag har fått rådet att marinera i 48 timmar, men hur länge ska det grillas? Jag har också fått rådet att förkoka köttet och sedan marinera och grilla. Men hur länge då? Är det någon som vet? Tacksam för alla förslag.

Redigerat den 27 jun 2009 kl. 19:39
Det godaste jag åt på en ute dag för en del år sedan. Vildsvinsteken gneds in med timjan, inget annat, massor med timjan. Sedan virades köttet in i flera lager aluminiumfolie och grävdes ner i /under glöden och där låg den några timmar. Ett saftigt och väldigt gott kött. Fungerar säker att göra på samma sätt i vanlig ugn.
Lite sent svar, men kanske tips till andra.
Vi hade vildsvinsgrillfest för hela byn här för några veckor sen. Köttet ca 17 kg var i "grillskivor" lite tjockare. Gjorde en hemmagjord stark/het marinad som köttet fick ligga i 48 tim. Men innan skivorna las i marinaden så hade jag en gryta med kokande vatten la ner köttbitarna där i 10 minuter utan att vattnet då kokade, sen i marinaden i 48 timmar. Köttet blev mört o fint o gott.

Det fanns även revben.. dem förkokade jag i 1 timma innan de fick ligga i sin egna marinad. Revbenen grillades sen och de blev så goda, och just revbenen fick extra mycket beröm för att de var så "mjälla" o fina.
Vill ni grilla VILDSVIN är nedan ett måste för att ni ska få en riktigt lyckad kväll
och ett mört och saftigt kött.
Förkoka ALLTID, ni kommer att bli överraskad om hur suveränt det blir

Förkokta revbensspjäll av vildsvin för grillning

För en riktigt lyckad grillning är detta ett måste. Grillningen går snabbt och du får ett saftigt och mört kött.

Skrivet av Vetebullen, 17 jul 2012