Quantcast

Endast fantasin sätter gränser!

Nu när ni erhållit lite mer kunskaper om både arbetssätt i baren och lite kort om de vanligaste ingredienserna, tänkte jag dela med mig av lite exklusiva recept både från VM och SM i drinkblandning.
Det är sant VM och SM förekommer även i drinkblandning. International Bartenders Association (IBA) arrangerar varje år det klassiska VM i drinkblandning där det gäller att skapa en så god och vacker drink som möjligt. Idag är 45 nationer anslutna till IBA och Sverige är givetvis en av medlemmarna.
Sveriges Bartenders Gille grundades 1949 av ett gäng killar i 30 års åldern som var dåtidens bästa svenska bartenders. Sedan dess har denna förening, utan vinstintresse, vuxit och består i dag av ca 600 bartenders runt om i Sverige dessutom inte mindre än 25 vin & spritagenturer.
SM-kval arrangeras på 4 platser i Sverige i februari månad. I mitten på mars är det SM-final dit de 24 främsta kvalifiserar sig. Vi tävlar i 3 olika kategorier: Pre dinner cocktail, en torr drink som företrädesvis dricks före måltid, Longdrink, en allrounddrink som ska passa vid olika tillfällen samt After dinner cocktail, en söt drink som kan passa ypperligt som alternativ till dessert. Den förste segraren i VM var italienaren Giuseppe Neri som tog hem titeln i Amsterdam 1955.

Conca Dóro
4 cl Dry Gin
1 cl Cherry Brandy (Peter Heering)
1 cl Cointreau (Grand marnier-jaune)
1 cl Marasquino

Häll alla ingredienser i en shaker, eller burk om du inte har en shaker. Skaka. Häll upp i ett kylt cocktailglas och garnera med en apelsintwist.

Mattias Fineman
2000-11-27

2000-11-27
Blev medlem: 1:a jan 1970
Senast inloggad: 1:a jan 1970
Recept: 0 st
Foruminlägg: 4546 st
Kokboken: 1980 st

REKOMMENDERADE RECEPT

Nojjans köttfär..
över 2 månader
Fantasi pasta
över 2 månader
Kladdmuffins me..
av lennali
över 2 månader
Kickis frallor
av zonale
över 2 månader
Dumle cupcakes
av vea_88
över 2 månader