Quantcast

Champagne och mat

Den lyxigaste av drycker skall givetvis inmundigas av de lyxigaste av maträtter. Här är alla bra tips - men se till att ha en laddad plånbok...
En mycket beprövad kombination är anklever och lagrad champagne. Smakerna harmonierar ytterst väl och smeker gommen på det mest ljuvliga sätett. Tryffel och champagne är en annan mycket välkänd kombination och smakar det så kostar det...
För oss vanliga dödliga kan man finna riktigt lyckade kombinationer såsom sparris med hollandaisesås och champagne. Även till fågel passar champagne och då i huvudsak två champagnesorter, dels en torr roséchampagne och dels en Blanc de Noirs.
Havets läkerheter passar bra ihop med med champagne. Havskräftor, hummer, langoustines... Förutom de utsökta skaldjuren erbjuds ju även klassiker som rysk kaviar eller ostron som naturligtvis skall serveras med ett glas champagne.
Till de lokala Brieostarna är ett halvtorrt mousserande vin ett utmärkt val. Frukttårtor av olika slag är ett bra val så länge de inte innehåller choklad. Choklad och champagne är ingen lyckad kombination eftersom chokladen slår ut champagnens karaktär.
Som avslutning vill vi rekommendera den kanske mest klassiska desserten, nämligen jordgubbarna som lyfter upp och förstärker champagnens fruktiga smak.

Maria Dahlquist
2000-09-01
2000-09-01
Blev medlem: 1:a jan 1970
Senast inloggad: 1:a jan 1970
Recept: 0 st
Foruminlägg: 4546 st
Kokboken: 1980 st

REKOMMENDERADE RECEPT

Champagne- och ..
över 2 månader
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Cowboy-Mat
över 2 månader
Vaniljyoghurt m..
av tina62
över 2 månader
Fläskfilé bacon..
av Queenie
över 2 månader
Matig, mättande..
av masu99
över 2 månader