Sök Artikel

Skriv din egna artikel

Nu kan medlemmarna på Matklubben.net skriva egna artiklar. Vill du också göra det? Skriv då en artikel och skicka den till info@matklubben.se

Artiklar

Din sökning gav 610 träffar

Cheesecake med persikor

Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten. Denna cheesecake är gjord på gräddost och persikor. Kakan blir bäst när den görs dagen före, så att den får tid att stå och dra.

Pasta med grönsakssås

Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av zucchini, aubergine, tomat och oliver. Den färska basilikan fulländar rätten.

Chokladmousse

Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den i god tid så att den får tid att stelna.

Bönsallad med fetaost

En fin bönsalladen som serveras varm med fetaost som smälter lite grann och blir en härlig kontrast till de blancherade bönorna.

Korvgryta

Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt innehåller potatis, champinjoner, paprikor och korv - här wienerkorv som är lagad på kalv och fläskkött. Servera med lite grönsallad.

Palsternackssoppa

Palsternacka har en mild och lite söt smak. I denna härliga soppa används palsternacka tillsammans med potatis.

Brownies

Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk och fuktig insida. En kaka för godisälskare.

Champinjonomelett

Omeletter är lättlagade, smakar härligt och kan varieras i det oändliga. Mer än bara vardagsmat. Här är ett recept med champinjoner, serverad med sallad och bröd.

Pesto

Pesto är den där gröna såsen som är så god i sallader, på pasta eller på nästan vad som helst.


Som mycket annat gott kommer den från Italien, närmare bestämt från Ligurien i norra Italien och mer specifikt staden Genova. Den klassiska pesto genovese görs på basilika, vitlök, pinjenötter, olivolja och parmensanost som hackas tillsammans.

Pesto används ofta på bröd eller i pasta, men fungerar på nästan allt. Omelett med pesto eller en pestoblandad sallad är underbara kombinationer.

Basilikan kan bytas ut mot nästan vad som helst: soltorkade tomater, ruccola, koriander eller morot. Här följer ett recept på en pestosås som passar bra som pastasås, i hamburgare, i sandwich och som dipsås.

Gratinerad aubergine

En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och tomater, och ostgratineras sen i ugnen. Med paprikasallad är det en härlig måltid.

Tomatsoppa

Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt soppan med majsbröd som tillbehör.

Potatis - möjligheternas rotfrukt

Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig potatis har emellanåt hamnat i skuggan av många halvfabrikat som är både dyra och mindre näringsrika. Visst har de också ett berättigande, men här får du många tips på hur enkelt det är att göra egna potatisvarianter.

Ost

Ost i alla former har verkligen kommit för att stanna även i Sverige. Det blir allt vanligare att bara samlas kring en ostbricka med ett gott vin till. Bara alla vackra namn får det att vattnas i munnen, chèvre, Gorgonzola, Roquefort...

Vitlök

Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välgörande för hälsan. Saften av en nypressad vitlöksklyfta kan hämma utvecklingen av flera sjukdomsalstrande bakterier.