Quantcast

Årets Nationalrätt 2001

Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt "Sofus" Petersen från Göteborg. Han visade att gammal är äldst när den kvintett veterankockar i år kämpade om att komponera den femte upplagan av årets Nationalrätt.


Drösad torsk som i Bohuslän!

Bengts tävlingsbidrag tilltalade i hög grad nationalrättsjuryn som konstaterade att hans torskrätt inte bara har en gastronomisk spänst vad gäller koktiden, utan att rätten i vidare mening är ett resultat av en smakfull medvetenhet om vilka delar som ska ingå i en maträtt för att skapa smakharmoni.
Restaurangernas Dag startade tävlingen "Årets Nationalrätt" tillsammans med tidningen Restaurang & Storhushåll. Nationalrättens skapare får ett "tungt" vandringspris - en falukorv i mässing!

Fiskburgare Göteborgs nationalrätt
I Göteborg utses varje år en nationalrätt till den 6 juni. Till årets nationalrätt har valt en fiskburgare med fiskfärs som huvudingrediens tillsammans med bröd och en sås på räkor, musslor och matlagningsyoghurt. Namnet på rätten blir naturligtvis ? Göteburgare! Bakom nationalrätten står kocken Bengt Sjöström.

Maria Dahlquist
2001-06-06
2001-06-06
Blev medlem: 1:a jan 1970
Senast inloggad: 1:a jan 1970
Recept: 0 st
Foruminlägg: 4546 st
Kokboken: 1980 st

REKOMMENDERADE RECEPT

Kolaskum med ma..
över 2 månader
Pavlova marängt..
av MrsC
över 2 månader
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader