Quantcast

Årets Gröna Kock!

Niclas Rapp, 29, från restaurang Leijontornet i Stockholm vann den prestigefyllda titeln "Årets gröna kock" som avgjordes på Norra Latin i Stockholm.
Tävlingen har växt till en av de större i landet, i år hade 70 kockar skickat in recept varav sex kvalificerat till final. Tävlingsmomentet bestod i att laga en soppa och en varmrätt utifrån en begränsad råvarukorg. Niklas presenterade en potatis- och parmesansoppa med linser och basilikaspetzle och en jordärtskocksrulle med kikärtor och körvel. I juryn satt bland annat Björn Halling, Fredrik Eriksson, Örjan Klein, Gert Klötzke och Katja Palmdahl-Hansson.

Délifrance sandwichtävling
Délifrance sandwichtävling avgjordes på Nationalmuseum den 7 maj. Vinnare blev Gitte Borg från Helsingborg som nu skall finslipa formen inför finalen i Paris den 25 juni. Juryordförande Örjan Klein ansåg att de tävlandes nivå var hög och jämn. Juryn motivering »Chicken Campus är rätt sammansatt med smaken av kryddigkyckling i harmoni med cambozolaost och dressing. Chicken Campus är en utmärkt kall lunch som dessutom ligger rätt i tiden.«

Maria Dahlquist
2001-05-16
2001-05-16
Blev medlem: 1:a jan 1970
Senast inloggad: 1:a jan 1970
Recept: 0 st
Foruminlägg: 4546 st
Kokboken: 1980 st

REKOMMENDERADE RECEPT

Kolaskum med ma..
över 2 månader
Kalvgryta med g..
över 2 månader
Gudruns gröna ö..
av ros
över 2 månader
Hamburgerdressi..
över 2 månader
Snabb fiskgryta..
över 2 månader